Het laatste nieuws van de Jozefschool

Laatste nieuws   arrow
Wethouder onderwijs op bezoek    06-10-2017
Wethouder van onderwijs, de heer van Haeften, kwam op bezoek. Voor de dag van de leraar kwam hij het team van de Jozefschool een heerlijke taart brengen namens de gemeente. Hij bedankte de collega's voor hun inzet en betrokkenheid bij de kinderen en het onderwijs in Halfweg. Voor de kinderen had hij voor elke groep een gezelschapsspel meegenomen. De kinderen kunnen met de spel een eigen dorp-stad maken. Het spel is 'vers van de pers' en de komende weken wordt de digitale introductie en uitleg nog naar ons toegestuurd.
Een mooi gebaar van de gemeente en een opsteker voor het team!

Start Kinderboekenweek Gruwelijk eng    04-10-2017
Woensdag 4 oktober: De start van de Kinderboekenweek Gruwelijk Eng. De meeste kinderen kwamen verkleed op school. Wat zagen ze er MOOI en soms 'ENG' uit. In de groepen is gedanst en gezongen. De kinderen kregen nog bezoek van een 'enge' vriendelijke heks. De kinderen en de juffen hadden veel plezier toen ze ontdekten dat het onze eigen meester Gerben was. De komende weken wordt er veel voorgelezen, de voorleeswedstrijd wordt gehouden en er is een boekenmarkt. Er is veel leesplezier op de Jozefschool de komende weken!

Kinderboekenweek    30-09-2017

KINDERBOEKENKRANT EN VOORLEESGIDS 2017

DE KINDERBOEKENKRANT

De Kinderboekenkrant® biedt voor 8 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Hij staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Een leuke bewaarkrant en ook ver ná de Kinderboekenweek® nog het lezen waard.

Haal de Kinderboekenkrant bij de boekwinkel of bibliotheek.

EXCLUSIEF VOOR BIBLIOTHEKEN: DE KINDERBOEKENWEEK DOE-KRANT

Dit is een speciale, dikke versie van de Kinderboekenkrant® met een extra katern van 8 pagina’s met spelletjes, raadsels, puzzles én boeken, geheel in het teken van de Kinderboekenweek® en het thema: Gruwelijk eng!

Haal ze vanaf 4 oktober in de bibliotheek!

DE VOORLEESGIDS

De Voorleesgids bevat meer dan 200 boeken voor kinderen van nul tot zes jaar. Met o.a. bekroonde boeken, prentenboeken bij De Nationale Voorleesdagen® en de Kinderboekenweek® en heel veel andere leuke (voorlees)boeken voor kleuters en peuters. Ouders vinden er ook veel voorleestips in.

KERNTITELS 2017

De Kerntitels van de Kinderboekenweek. De 20 kerntitels sluiten aan op het thema van de Kinderboekenweek 2017 en staan centraal in het lesmateriaal voor scholen.

Groep 1 & 2

KLEIN MONSTER MOTTA   YVONNE JAGTENBERG

DIT IS EEN BOEK VOL MONSTERS
GUIDO VAN GENECHTEN

AAA-WOE! WIE MAAKT DAT GELUID?
JONNY LAMBERT

DE GROTE GEVAARLIJKE GROMPEL
CLAIRE FREEDMAN & KATE HINDLEY

JOKE WIL SPOKEN